matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
xD :
Do wykresu funkcji liniowej f(x) naleza punkty A=(2,−1) B=(3,−2) Znajdź wzor tej funkcji
30 mar 10:42
bambo:
y=ax+b −1=2x+b /*(−1) rozwiąż układ równań −2=3x+b>>> −2=3+b >>> b=1 −−−−−−−−−−−−−− 1=−2x−b −2=3x+b ________ 1=x y=x+1
30 mar 11:46