matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz (jeśli istnieją) przedziały monotoniczności funkcji
Kocyng:
f(x)=2x−ln(3+x
2
)
29 mar 22:50
M:
21 mar 12:20
M:
10 cze 17:24
Leszek:
D; x ∊R
2x
2x
2
−2x +6
f '(x) = 2 −
=
3+x
2
x
2
+ 3
Δ = −44 <0 , f '(x) > 0 dla x ∊R
10 cze 18:30