LOGARYTMY
desperatka: A) log
55√5=
c)
√9 *[(1,5)
−1 +9
−1,5]−27
−u2[3}^
29 mar 22:28
kachamacha:
ale c nie mogę odczytac
29 mar 23:12
kachamacha: znaczy się b) wynik=−3
29 mar 23:13
prosze o pomoc...: A MOZESZ MI TO ROZPISAC?
29 mar 23:13
kachamacha: a) 5√5=515
29 mar 23:20
29 mar 23:21
prosze o pomoc...: kachamacha a znasz sie troche na funkcji wykladniczej bo nie wiem jak mam to zrobic zbytnio...
29 mar 23:23
kachamacha: dawaj co masz
29 mar 23:23
prosze o pomoc...: chwila
29 mar 23:26
prosze o pomoc...: Dana jest funkcja wykladnicza f.opisana wzorem f(x)=(13)x
a)Naszkicuj wykres funkcji g widzac ze g(x)= − f(x)+1
b)Napisz wzor funkcji g
c)wyczytaj z wykresu zbior argumentow dla ktorych wartosci funkcji g sa wieksze od −2
d)oblicz wartosc funkcji g dla argumentu −4 prosze o rozpisanie kompletnie tego nie pojmuje
29 mar 23:27
kachamacha: | | 1 | |
a) rysujesz f(x)=( |
| )x a następnie odbijasz względem osi OX i przesuwasz potem o 1 |
| | 3 | |
jednostkę w górę
29 mar 23:34
prosze o pomoc...: a jak przed f(x) mam znak −
29 mar 23:36
kachamacha:
(3
−1)
x<3
1
3
−x<3
1
x>−1
29 mar 23:39
kachamacha: mając przed f(x) znak − odbijasz względem osi ox
29 mar 23:39
prosze o pomoc...: a jak przed g(x) mam znak minus to nie przesuwam go w dol a pozniej o jeden w prawo ?
29 mar 23:41
kachamacha: d)
| | 1 | | 1 | |
g(−4)=−( |
| )x+1=−( |
| )−4+1=81+1=82 |
| | 3 | | 3 | |
29 mar 23:42
kachamacha: g(x) to wynik końcowy
+1 oznacza przesunięcie w górę
29 mar 23:43
prosze o pomoc...: a minus przed f(x)
29 mar 23:47
prosze o pomoc...: on nic nie oznacza?
29 mar 23:49
kachamacha: pisałam co oznacza − (odbicie wzgledem osi ox)
29 mar 23:57
stokrota: czyli nie wiem co
29 mar 23:58
stokrota: juz wiem
30 mar 00:00
stokrota: dziekuj wielkie bardzo mi pomoglas

30 mar 00:00