matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
bongo:
2x
3
−7x
2
−17x+10=0
29 mar 22:04
Eta:
w(−2)= −16 −28 +34+10 =0 dzielisz Hornerem ( ukochanym
Gustlika
2 −7 −17 10
−2
−4 22 −10 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−− 2 −11 5 0 otrzymujesz: ( x +2)( 2x
2
−11x +5) =0 policz deltę i pozostałe pierwiastki
30 mar 02:06