rozwiąż równania i nierówności
maria: (x+5)(x-3)(6-x)=0
(x-1)(x-2)(x-3)>0
18 lut 18:54
.....: rownanie to tak
x1=-5 x2=3 x3=6
drugie to
x1=1 x2=2 x3=3
czyli x ujemne w najwyzsej potedze z tego wynika ze to wyrazenie jest wieksze od zera
(-∞,1)(2,3)
18 lut 19:05
Eta:
Miałeś narysować wykres ?
I + + + I I + + +
------------------1------------2-----------3--------------->x
- - - - I I - - - I
więc poprawna odp to:
x€( 1, 2) U ( 3,∞)
Poprzednik sie pomylił
18 lut 19:13
.....: bo spojrzalem na pierszy podpunkt a tam jest - x na koncu ..ech musze czytac uwazniej
kazda nauczycielka mi tak mowi ... xD
18 lut 19:14
maria: za szybcy jesteście hihii
18 lut 19:17