prosze o szybkie rozwiazanie ;d
CARM3L: Przed wejściem do przychodni lekarskiej znajdują się schody mające 8 stopni po 15 cm wysokość
każdy. Dla osób poruszających się na wózkach postawiono zbudować podjazd o nachyleni 30
stopni. Oblicz długość pojazdu
29 mar 21:49
ala2:

8stopni o wysokosci 15cm kazdy daje wysokosc x rowna
x=8*15=120 (cm)
| | x | | x | |
sin30= |
| ⇒y= |
| ⇒y=120*2=240 (cm) |
| | y | | sin30 | |
29 mar 21:55
CARM3L: Co to jest sin30

Skad to sie wzielo

Co oznacza ⇒
29 mar 22:05
ICSP: Gimnazjum?
29 mar 22:06
CARM3L: tak 3 klasa
29 mar 22:11