matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
......
matis:
niech A,B⊂Ω . Jeśli P(A)=1/2, P(B)=1/3 oraz zdarzenia A i B sie wykluczaja, to: a: P(A/B) = 1/2 b: P(A/B)=1/3 c:: P(A/B)=1/6 d:: P(A/B)=5/6
29 mar 21:06