matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz przybliżoną wartość mediany
Katarzyna:
Wartość Liczebność <10,12) 14 <12,14) 6 <14,16) 5 <16,18) 3 <18,20) 4 <20,22> 2
29 mar 20:03
:D:
Me=xme+ (n/2 − fMe−1)fMe * L Me=12 + (17−14)/20 *2 =12,3
8 gru 17:19