Oblicz x, jeżeli:
Monia:
a) log3 x= −1
b) log5 x= 3
Pomocy plisss
jak to obliczyć
29 mar 19:52
Eta:
log
ab = c => a
c=b
| | 1 | |
a) log3x= −1 , to x= 3−1= |
|
|
| | 3 | |
b) policz już sama
29 mar 19:55
Monia: OOO dziekuje

*
29 mar 19:55
Eta:
29 mar 20:00
Monia: mam jeszcze jedną prośbe

Wiedząc że:
a) log
3 2=a i log
3 7= b, oblicz log
3 14
29 mar 20:03
Eta:
Ehhhh z Wami

log
314= log
3(2*7)= log
32+log
37= a+b
29 mar 20:06
Monia: może dalej sama zrobie heh dziekuje
29 mar 20:08
Monia: ej to czemu robie tak jak Ty

i mi wychodzi zle?
np.
log
7 4=a i log
7 3=b, oblicz log
7 36
29 mar 20:10
Eta:
log
736= log7(4*9)= log
74+ log
73
2= log
74+2log
73= a+2b
29 mar 20:22
Monia: ej a powiedz mi czemu do
2
29 mar 20:23
Monia: AAAA juz wiem

tylko jak bym miala ułamki dziesiętne np ten drugi przykład
29 mar 20:26
Monia: a co jezeli np:
log
5 4=a i log
5 3=b, oblicz log
25 12


to jest dziwne

pomoz prosze
29 mar 20:37