matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi arytmetyczne
julka:
w nieskonczonym ciagu arytmetycznym (a
n
) dane są: a
2
=−4 oraz a
7
=6. Wobec tego różnica ciągu (a
n
) jest równa... ?
29 mar 19:38
Eta:
a
7
−a
2
= 5r 5r= 6−(−4) 5r= 10 r= 2
29 mar 19:45