pomocy
Monika: Wykonano 20 rzutów kostką do gry. Ustal dominantę i medianę. Oblicz średnią arytmetyczną
wyniku.
4,3,2,3,1,3,2,2,4,5,3,3,5,6,1,6,3,4,5,6 parzyste
29 mar 19:15
Monika: Proszę o pomoc
29 mar 20:02
Eta:
dominanta, czyli
moda
widzę,ze modna jest
3
mediana, nalezy ten zbiór uporządkować rosnąco
podaj uporządkowanie ( bo mi się mieni w oczach )
| | dodaj wszystkie | |
śr artytm= |
| =.....
|
| | i przez ich ilość | |
powodzenia, bo mi się nie chce liczyć takich banałów
29 mar 20:12
Monika: 1,1,2,2,2,3,3,3,3,3,3,4,4,4,5,5,5,6,6,6
29 mar 20:14
Eta:
medianą jest środkowa liczba , czyli
3
jak dobrze widzę
29 mar 20:19
Monia:
mediana = 4,5 ? a dominanta 3
29 mar 20:21
Monia:
ups pomyłka

mediana 3
29 mar 20:23
Monika: oki dziękuje

jesteście kochani
29 mar 20:24