matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Dorotaz:
Czy ja to dobrze zrobiłam? Oblicz pole i obwód równoległoboku ABCD cos 60
0
=
b
c
1
2
=
2
√
3
c
c = 4
√
3
Obw = 2 * 2
√
3
+ 2 * 4
√
3
= 12
√
3
P = 2 (
1
2
* a * h) = 2(
1
2
* 5 * 2
√
3
) = 5
√
3
}
29 mar 18:09
Dorotaz:
no w polu jeszcze razy 2 , więc pole = 10
√
3
prosze o pomoc i z góry dziekuje
29 mar 18:14