funkacja kwadratowa
maja: 11x < 2x2+12,
czy to bedzie −2x2−11x+12 ? i z tego delta?
29 mar 17:31
maja: −2x2+11x−12, tak czy nie? xD
29 mar 17:36
morfepl: taaaak
29 mar 17:38
ma: −2x2+11x−12<0 delta pierwiastki i przedzialy ktore spelniaja (masz nierownosc)
29 mar 17:39
bodan: tak tak, a potem jeszcze wykres i x∊...
29 mar 17:39
maja:

Δ=121−96=25
√Δ=5
x
1=4
x
2=1,5
i x∊(−
∞,1,5)U(4,+
∞)

dobrze? ,
29 mar 17:53
maja: niech to ktos sprawdzi proszę
29 mar 18:32
bambo: hehe ale narysowałaś parabole hehe
29 mar 18:36
maja: nie ma się co śmiać

nie mialam czasu
29 mar 18:39
bambo: rozumiem

jeśli dobrze podstawiłaś musi bobrze wyjść wiec być może jest dobrze
29 mar 18:45