matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,,,,,,,,,,,,,,,,,
ktoś:
ile jest wyrazów ujemnych wsrod 6 poczatkowych wyrazow ciagu (an)? ⎧ a1=1 a) ⎩ an+1= an2 +4an n≥−1 ⎧ a1=2 b) ⎩ an+1= an2−nan−4 n≥1
29 mar 16:25