ciąg arytmetyczny
aGusia: Długości boków prostokąta i długość jego przekątnej tworzą ciąg arytmetyczny. Oblicz długości
boków prostokąta, jeżeli jego:
a) obwód = 14
b) pole = 48
Nie chodzi mi o rozwiązanie, tylko o ewentualny wzór jak to obliczyć
29 mar 15:56
aGusia: ciąg arytmetyczny
Długości boków prostokąta i długość jego przekątnej tworzą ciąg arytmetyczny. Oblicz długości
boków prostokąta, jeżeli jego:
a) obwód = 14
b) pole = 48
Nie chodzi mi o rozwiązanie, tylko o ewentualny wzór jak to obliczyć
29 mar 16:16