Proszę o Pomoc !
Adam Proszę o Pomoc !:

Na rysunku obok przedstawiono fragment siatki ostrosłupa prostego. Oblicz pole powierzchni
całkowitej tego ostrosłupa.
29 mar 15:21
jo: W podstawie tego ostrosłupa jest jaka figura? O jakich wymiarach?
29 mar 16:04
Adam Proszę o Pomoc !: Nie wiem nie pisze wyżej jest treść zadania
Prosze o Pomoc
29 mar 21:11
Adam Proszę o Pomoc !: Błagam
29 mar 22:26
Adam Proszę o Pomoc !:
29 mar 23:07
30 mar 10:45
M: jak sama nazwa wskazuje jest to ostrosłup prosty...
Pp = 5*8 = 40 j
2
Pb = 2* P1 + 2*P2
| | a2 √3 | |
Dwa boczne trójkąty są równoboczne czyli P1 = |
| |
| | 4 | |
w poostałych dwóch bokach musisz wyliczyć H z pitagorasa czyli H= 3
| | 1 | |
więc pole 2P2 = 2[ |
| * 8*3 ] = 24 |
| | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
Pc = 40 + 24 + 12 |
| √3 = 64 + 12 |
| √3 |
| | 2 | | 2 | |
30 mar 11:26
Adam Proszę o Pomoc !: Dzięki!
30 mar 11:40
M:
30 mar 11:54