matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
niewymierności
Samira:
3
√
5
+1
(
√
5
+3)
4(
√
5
+4)
*
=
= 2(
√
5
+4)
√
5
−3
(
√
5
+3)
(5−3)
taki zapis mam w zeszycie, czy to jest w ogóle dobrze?
29 mar 14:08
magda:
3
√
5
+1
√
5
+3
(3
√
5
+1)(
√
5
+3)
15+9
√
5
+
√
5
+3
=
=
=
√
5
−3
√
5
+3
5−9
−4
18+10
√
5
−2(−9−5
√
5
)
−9−5
√
5
=
=
−4
−2*2
2
29 mar 14:31