pomocy
peja: | | log250 | |
ile wynosi |
| jeżeli log2=a? |
| | log50 | |
29 mar 12:15
Tomek.Noah: | | 100 | |
log50=log |
| =log100−log2=10−a |
| | 2 | |
| | 1000 | |
log250=log |
| =log1000−log22=100−2a |
| | 4 | |
| log250 | | 100−2a | |
| = |
| |
| log25 | | 10−a | |
29 mar 12:50
Eta:
@[Tomek]]
Co Ty tu "naknociłeś" ?

log1000=
3 i log100=
2
popraw rozwiazanie!
29 mar 13:38
ICSP: log 250 = log 1000 − 2log 2 = 3 − a
log50 = log 100 − log 2 = 2 − a
29 mar 13:51
Eta:
29 mar 13:56
Eta:
poprawna odp:
29 mar 13:58
Tomek.Noah: kurcze zawsze jak sa logarytmy dziesietne to mi cos sie przekrace
29 mar 14:05
ICSP: Widać nie tylko tobie

29 mar 14:06
Eta:

29 mar 14:06
Tomek.Noah: Eta powiedz mi co lepiej wybrac... Lubie bardzo matematyke najwiecej jej czasu poswiecam z
wszystkich przedmiotow, co wybrac na studia matematyka teoretyczna czy biomatematyka (ciekawy
kierunek wg mnie ale malo pisza o n im w internecie)
29 mar 14:09
Eta:
Witam

Wybierz matematykę teoretyczną, później zawsze możesz zmienić profil.
Sam zorientujesz się choćby po pierwszym semestrze
i wybierzesz to co najbardziej Ci będzie odpowiadało.
Nic nie tracisz.... kierunek ten sam .. matematyka .
Powodzenia, pozdrawiam
29 mar 14:28
Tomek.Noah: dzieki!
29 mar 14:42