matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
laj:
v
x
(t)=∫a
x
(t)dt v
y
(t)=∫a
y
(t)dt x(t)=∫v
x
(t)dt
29 mar 08:44
laj:
no i wczesniej wyliczane x(t)=(v
0
,h−1/2 gt
2
) v(t)=(v
0
,−gt) a(t)=(0,−g)
29 mar 08:45