Podstawa ostroslupa jest kwadrat.
judasz: Podstawa ostroslupa jest kwadrat. Wszystkie krawedzie boczne sa nachylone do
plaszczyzny podstawy ostroslupa pod katem 45* i maja dlugosc 3 cm. Oblicz objetosc tego
ostroslupa.
29 mar 00:28
Zapytajnik: byli sobie Judasz i jego starszy brat Skariota
29 mar 00:33
judasz: pomozcie, prosze
29 mar 00:43
Ajtek: Pomogę za chwil kilka

.
29 mar 00:54
Ajtek: Bez rysunku

.
a=3
d=3
√2
P
p=?
H=?
P
p=a
2
H=a
2−(
d2)
2
podstawić policzyć

.
29 mar 01:00
judasz: dziekuje
29 mar 01:06
bogdan: nie ma to jak myslec o 1 nad ostroslupami
29 mar 01:06
judasz: aa tak na marginesie, H=4,5 ?
29 mar 01:09
judasz: oj bogdan, czasem trzeba
29 mar 01:10
Ajtek: Judasz Nie ma za co

.
bogdan To takie matematyczne "spaczenie"

.
Ten był akurat prosty, dlatego śmignąłem rozwiązanie

.
A i muzyka w głośnikach muzyka, jak dla mnie, leci pyszna

Nic tylko słuchać i rozwiązywać

.
29 mar 01:12
Ajtek: To się delikatnie machnąłem.
Jednak będę słuchał muzyki

.
29 mar 01:16
Ajtek: Zaraz poprawka do zadania

.
29 mar 01:16
29 mar 01:19
Ajtek: Jednak rysunki się przydają. Nie mniej nie chce mi se go robić

.
29 mar 01:20
judasz: Oblicz krawedz szeoecianu, w którym odleglosc wierzcholka szescianu od przekatnej
szescianu poprowadzonej z sasiedniego wierzcholka wynosi 6.
29 mar 01:25
Ajtek: Od początku:
c − długość krawędzi bocznej
H − wysokość ostrosłupa
c
2=2H
2
H=
√c22
d=2H
d=a
√2
a=
d√2itd

A V jest napisane wyżej

.
29 mar 01:28