matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tg
peja:
3
1
π
ile wynosi α+β jeżeli tgα=
tgβ=
α,β∊(0.
)
4
7
2
28 mar 22:55
Eta:
tgα−tgβ
tg(α+β)=
1− tgα*tgβ
podstaw dane , wykonaj działania na ułamkach otrzymasz tg(α+β)=1 => α+β= 45
o
28 mar 23:04
Eta:
Poprawiam chochlika
oczywiście wzór mma być:
tgα
+
tgβ
tg(α+β)=
1− tgα*tgβ
28 mar 23:09
peja:
dziękuję
28 mar 23:25