matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag geometryczny
ada:
Sn=4095 a1=3 q=4 Ile wyrazów ma ten ciąg geometryczny?
28 mar 22:12
jo:
a
1
(1−q
n
)
Sn =
1−q
Podstaw i spróbuj obliczyć n.
28 mar 22:30
ada:
6
28 mar 22:37
jo:
Tak.
29 mar 10:22