dx | dx |
|
| 1 | dx | |||||||||||||||||||
∫ | = ∫ | = ∫( | + | )dx = | ∫ | |||||||||||||||||||
2x−3x2 | (2−3x)x | x | 2−3x | 2 | x |
3 | dx | 1 | 3 | dx | dt | |||||||
+ | ∫ | = | ln|x| + | ∫ | = |t=2−3x dt = 3dx dx= | | | ||||||
2 | 2−3x | 2 | 2 | 2−3x | 3 |
1 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||
= | ln|x| + | ∫U{ | }t} = | ln|x| + | ln|2−3x| + c = | |||||||
2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
x | ||
ln| | | + c | |
2−3x |
1 | A | B | |||
= | + | ||||
(2−3x) | x | 2−3x |
1 | A(2−3x) +Bx | ||
= | |||
(2−3x) | (2−3x)x |
1 | ||
a= | ||
2 |
3 | ||
B= | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |