pomocy:d
BUTERFLY: jak rozwiazać to rownanie

?
18sinα(
√32cosα +
12sinα)=
14
28 mar 20:21
28 mar 20:26
załamany :( : ja bym moze to zamieniał np 1/2 =sin 30
28 mar 20:30
BUTERFLY: xle mi cos wychodzi
28 mar 20:38
Amaz:
opusc nawias
28 mar 20:41
załamany :( : zobacz w nawiasie to jest wzor na sin sumy

sam nawias wyglada tak:
sin (60+α)=sin60cosα+cos60sinα
28 mar 20:45
28 mar 20:49
BUTERFLY: wiem ze jest wzor na sinus sumy ale nie wychodzilo cos

zrobilem to jak amaz napisal i wyszlo
od razu
28 mar 20:51
załamany :( : a to spoko
28 mar 21:07
28 mar 21:09