walec help!
max: Cześć, proszę pomóżcie mi... Potrzebuje na jutro..
Powierzchnia boczna walca po rozwinięciu jest prostokątem o krótszym boku 12cm i przekątnych
przecinających się pod kątem 60 stopni. Oblicz pole powierzchni całkowitej o objętość walca.
brak rysunku chyba ze ktos zrobi bo ja nie umiem
28 mar 19:29
max: HELP! LUdzIE !
28 mar 19:55
Eta:

1) przypadek
gdy H= 12
|AB|= 2*
|SE|= 12
√3
|AB|= 2πr= 12
√3
H= 12
V= πr
2*H=........... podstaw dane .......
P
c= 2πr
2 +2πrH =.........
| | 6 | |
2) przypadek 2πr= 12 => r= |
|
|
| | π | |
H= 2*|SE|= 12
√3
V=..............
P
c=.............
dokończ
Zaraz podam 2) rysunek
28 mar 20:02
Eta:
28 mar 20:08
max: dzięki
28 mar 20:09