matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność
Marti:
8x − 2
√
2
x
2
≤0 rozwiąż nierówność
28 mar 18:52
bogdan:
−2
√
2
x
2
+8x≤0 Δ=64 (c=0)
√
Δ
=8 ze wzoru na miejsca zerowe. (patrz: funkcja kwadratowa) x1=2
√
2
∨ x2=0 X∊(−
∞
,0>∪<2
√
2
,+
∞
)
29 mar 13:25