matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
głodzilla:
Dane są punkty A=(51,−18) i B=(−14,24). Oblicz współrzędne punktu C, dla którego punkt B jest środkiem odcinka AC.
28 mar 18:48
karolina:
(51+x):2=−14 −18+y=24 x=−79 y= 64 współrzędne punktu to (−79;64)
28 mar 18:58