pomocy!
banan!: Wiadomo, że |x−2| ≤ 6. Wskaż, przedział do którego należą wszystkie liczby x o tej własności.
28 mar 18:26
NEYTI: x− 2 ≤ 6 i x−2≥−6
x≤8 x≥−4
x∊<−4,8>
28 mar 18:29
banan!: Ze zbioru liczb [1,2,3,4,5} wybiermy dowolne dwie liczby. Wszystkich możliwości wyboru pary
liczb jest?
28 mar 20:03
Ireneusz: Wydaje mi się, że będzie 20 możliwości. Wariancja bez powtórzeń będzie tutaj.
28 mar 20:06
banan!: Wartość wyrażenia W=|x−6x|−3x+5 dla x∊(0,6) jest równa: ...?
28 mar 20:38
Ireneusz: −x+6x−3x+5=0 <=> 2x=−5 <=> x=−52
28 mar 20:48