matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
n
MARTA:
Jak rozwiązać to równanie
(log2 x)
2
+ 2 log2 x
3
+ 5 = 0
28 mar 18:23
morfepl:
z drugiego logarytmu wyrzucasz 3 przed logarytm log
b
x
a
=alog
b
x i wprowadzasz zmienną pomocniczą t=log
2
x
28 mar 18:25
MARTA:
dziękuję
28 mar 18:27