Potęgi.
tlik: Poproszę o wyjaśnienie pewnej rzeczy.
| | 1−419 | |
Mam wyrażenie 2 |
|
|
| | 1−4 | |
| | 2 | |
Dlaczego jest to równe: − |
| ( 1 − 419 ) |
| | 3 | |
28 mar 17:40
tlik: | | 2−238 | |
Według mnie dokonujemy mnożenia całego licznika i wtedy |
| i to =
|
| | −3 | |
28 mar 17:44
AS:
Jeżeli decydujesz się na mnożenie licznika,to mamy
2*(1 − 419) = 2*(1 − 238) = 2 − 239
28 mar 18:05
tlik: Dobrze, a mógłbyś mi wyjaśnić pierwszy mój wpis dlaczego wyrażenie pierwsze jest równe drugiemu
?
28 mar 18:12
Ajtek: | | 1−419 | | 2*(1−419) | | 2*(1−419) | | 2 | |
2* |
| = |
| =− |
| =− |
| *(1−419) |
| | 1−4 | | −3 | | 3 | | 3 | |
28 mar 18:28
tlik: Dzięki.
28 mar 18:33
Ajtek: Nie ma za co

.
28 mar 18:35