matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
k
MARTA:
Mam proźbę.. Mógłby mi ktoś pokazać jak rozwiązać to rónanie? log
2
x − 7logx +12 = 0
28 mar 17:06
Ajtek:
x>0 logx=t t
2
−7t+12=0
28 mar 17:19
MARTA:
Dziękuję
28 mar 17:21
Ajtek:
Proszę
.
28 mar 17:21