Prawdopodobieństwo
Milena: Z tali 52 kart losujemy trzy karty . Jakie jest prawdopodobieństwo zdarzenia , że wylosowano
trzy asy.
28 mar 16:34
xyz: | | | | 52! | | 50*51*52 | |
|Ω|= | = |
| = |
| =22100 |
| | | 3!*49! | | 2*3 | |
A− z tali 52 kart wylosowano 3 asy
| | |A| | | 4 | | 1 | |
P(A)= |
| = |
| = |
| |
| | |Ω| | | 22100 | | 5525 | |
28 mar 16:42
xyz: | | | | 52! | | 50*51*52 | |
|Ω|= | = |
| = |
| =22100 |
| | | 3!*49! | | 2*3 | |
A− z tali 52 kart wylosowano 3 asy
| | |A| | | 4 | | 1 | |
P(A)= |
| = |
| = |
| |
| | |Ω| | | 22100 | | 5525 | |
28 mar 16:42
Milena: dziękuję
28 mar 16:51