matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Własności potęg
Milena:
3
−2
1
27
Zapisz w postaci potęgi liczby 3:
1
3
√
3
28 mar 16:29
magda:
1
3
−2
=(
)
2
3
1
1
=(
)
3
27
3
1
1
1
1
3
−2
*
=(
)
2
*(
)
3
=(
)
5
=3
−5
27
3
3
3
√
3
=3
1
2
1
=3
−1
3
1
*
√
3
=3
−1
*3
1
2
=3
−
1
2
3
3
−5
:3
−
1
2
=3
−4
1
2
28 mar 20:32