matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Własności potęg
Milena:
√
8
3
2
−3
Oblicz korzystając z własności potęg
1
2
−3
28 mar 16:25
rwweaef:
2
−3
=1/8 1/8
√
8
3
15 kwi 16:14
rwweaef:
√
8
3
=2
9/2
2
9/2
*2
−3
=2
3/2
1/2
−3
=2
3
2
3/2
/2
3
=2
−3/2
=
√
1/8
15 kwi 16:22
martyna:
6
6
2
5
*3
8
18 lut 18:21