matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag geometryczny
olaf:
obliczyć : 5 wyraz ciagu geometrycznego w którym iloczyn 3 i 7 wyrazu wynosi 121
28 mar 16:17
M:
21 mar 15:58
ola:
a
3
*a
7
=(a
5
)
2
=121 a
5
=11 lub a
5
= −11
21 mar 19:03