matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekształcanie wzorów
Szliri(R):
jak wydobyć z tego wzoru c? a=b*
√
2c
e
28 mar 15:41
Ajtek:
a=b*
√
2c
e
/
2
a
2
=b
2
*
2c
e
/*e a
2
*e=b
2
*2c /:2b
2
a
2
*e
=c
2b
2
28 mar 15:48