matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
lika:
rzucamy kostką do gry , jakie jest prawdopodobienstwo ze w jednym rzucie uzyskamy liczbe oczek podzielna przez 3 lub piec.
28 mar 15:19
xx:
Ω={1,2,3,4,5,6} |Ω|=6 A={3,5,6} |A|=3 P(A)=|A|/|Ω|=3/6=1/2
28 mar 17:12