równania i nierówności.
baśka: wykaż, ze równanie x2+m2x−m2=0 ma dla każdej liczby rzeczywistej m co najmniej jedno
rozwiązanie.
28 mar 13:48
bart: wystarczy wykazac, pokazac, udowodnic, wskazac ze Δ jest nieujemna
28 mar 14:34
bart:

Δ=m
4−4*1*(−m
2)=m
4+4m
2
liczby podniesione do parzystej potegi sa zawsze nieujemne
28 mar 14:36
bart: kwadracik mial byc na dole− pod rozwiazaniem

wiesz moze jak sie przenosi rysunki i czy
mozna?
28 mar 14:36
baśka: dziękuje Ci bardzo

niestety nie wiem co z tymi rysunkami.
28 mar 15:13