mały: wiadomo, że okrąg jest styczny do prostej o równaniu y=2x-3 w punkcie A=(2,1) i styczny
do prostej o równaniu y=1/2x+9 w punkcie B=(-4,7). Oblicz promień tego okręgu.
30 mar 17:15
lala: mały ma małego
31 mar 07:48
majster: Wyznacz rownanie prostej prostopadlej do y=2x-3 i przechodzacej przez pkt A, nastepnie
rownanie prostej prostopadlej do y=1/2 x=9 i przechodzacej przez B. Znajdz punkt
przeciecia sie tych prostych, to bedzie srodek okregu (styczne sa prostopadle do
promienia) o oblicz odleglosc lOAl. Jak czegos nie zrozumiesz
2 kwi 21:17