Ciąg geometryczny
Ania: W ciągu geometrycznym:
q= − 12
S= 1
Oblicz S5.
(Odp. ma wyjść 3332)
28 mar 10:44
jo: Co to jest? s=1?
28 mar 10:47
Ania: Właśnie w tym rzecz że tak brzmi treść zadania. Przyjęłam że S to S1, ale wynik wychodzi mi
1116.
28 mar 10:55
jo: W tych zadaniach masz za mało bądź źle podane dane... Dowiedz się jak brzmi dokładnie cała
treść zadań...
28 mar 11:26
28 mar 11:56
jo: | | a1 | | 3 | |
S= |
| = 1 ⇒ a1= |
| |
| | 1+1/2 | | 2 | |
28 mar 12:00
Ania: Już wszystko wiem. Dziękuje za pomoc
28 mar 12:05