matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
lordus:
rozwiąż równanie: 6x−2(2x−(3−x))=1−2x
28 mar 09:01
jo:
6x−2(2x−3+x)=1−2x 6x−2(3x−3)=1−2x 6x−6x+6=1−2x 2x=−5
5
1
x=−
= −2
2
2
28 mar 09:34