...log...
meg: Rozwiąż równanie: log2x+1=2logx2
nie mam na to pomysłu, przekształcałam to jakoś ale nie wychodzi mi..
28 mar 07:22
hwdtel i x3:
| | log2 | | logx | |
log2x +1 = 2logx2 ⇔ 2 |
| = |
| + 1
|
| | logx | | log2 | |
| | log2 | |
2u2−u−1=0 |
| = 1 ∨ − 12 ; x=2∨x=14 |
| | logx | |
28 mar 08:27
meg: nierozumiem skad sie wzieło U2?
28 mar 15:48
Młodzik:
| | log2 | | logx | |
2 |
| = |
| +1 ⇔ 2u=1u+1 ⇔ 2u2−u−1=0 |
| | logx | | log2 | |
28 mar 16:55
meg: A no tak, ale ze mnie gapa

Dzięęki
28 mar 17:07