matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
ILO:
Rzucono kostką do gry i dwiema monetami.Prawdopodobienstwo ze wyrzucono dokladnie jednego orła i 6 oczek na kostce jet rowne
27 mar 22:25
Eta:
|Ω|= 6*2
2
= 24 A= {(6,O,R), (6,R,O)} |A|= 2 P(A)=.........
27 mar 22:32