matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tryg
Karlo:
Witam , potrzebuje pomocy w zadanku cos (2x −
π
6
) − cos (x +
π
6
) = 0
27 mar 21:56
Tomek.Noah:
cos(2x−
π
6
)=cos(x+
π
6
) jezeli f−kcje sa sobie rowne to i argumenty tez musza byc sobie rowne zatem:
π
π
2x−
=x+
6
6
π
x=
+2kπ
3
27 mar 22:12