ufnosc regresja korelacja
romek: Badano, czy istnieje zależność między stażem pracy pracowników zakładu A (X - w latach) a
ich wydajnością (Y - liczba sztuk wyrobów wyprodukowanych w ciągu dnia). Dla
wylosowanych 8 osób otrzymano następujące wyniki:
xi = 32, yi = 640, xi2 = 204, yi2 = 84075, xiyi = 3900.
a) jak zależy wydajność od stażu pracy pracowników? - zinterpretować współczynnik
korelacji i współczynnik regresji i napisać odpowiednią prostą regresji.
b) wyznaczyć 95% przedziału ufności dla średniej wydajności pracowników zakładu A.
17 lut 21:10
romek: moze jednak ma ktos pojecie o tym zadaniu
18 lut 10:11