prawdopodobienstwo prosze o rozwiazanie
lika: spośród liczb 5,6,7,8,9 losujemy dwie kule bez zwracania , jakie jest prawdopodobienstwo ze
suma wylosowanych liczb jest nie wieksza niz 13
27 mar 20:50
Chromosom: | | 12 | |
Stawiam na |
| ale mogę się mylić, ponieważ gdyż chodzę dopiero do 2 grupy w przeczkolu. |
| | 136 | |
27 mar 20:51
lika: a jak to wyliczyles bo odpowiedzi to j a tez znam
27 mar 20:53
Eta:
| Ω| = 5*4=20
A= {(5,6) (5,7) (5,8)
(6,5) (6,7)
(7,5) (7,6)
(8,5) }
|A|= 8
27 mar 20:59
Chromosom: byłem blisko
27 mar 20:59
Eta:
27 mar 21:00
lika: dzieki
28 mar 15:15