matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby rzeczywiste
krk3000:
Wyznacz wartość wyrażenia −2|3x−9| + 6x −3 dla x∊(−
∞
;3)
27 mar 20:03
krk3000:
...
27 mar 20:06
morfepl:
lim
x→−∞
−2|3x−9| + 6x −3=lim
x→−∞
−2|3x−9| + 6x −3=−∞ lim
x→3
−
−2|3x−9| + 6x −3=15
27 mar 20:12