matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Natalia:
Rozwiaż równanie 4x(x−1)=0
27 mar 20:03
ICSP:
x = 0 v x= 1
27 mar 20:04
Damlinor:
4x(x−1)=0 4x
2
− 4x=0 x(4x− 4)=0 x =0 albo 4x − 4=0 | :4 x= 1
27 mar 20:05