proszę o pomoc
kama: oblicz przyspieszenie jakiego doznaje wózek o masie 8kg, gdy będzie działała stała siła 16N.
27 mar 19:46
kama: błagam o pomoc!
27 mar 19:49
morfepl: a=Fm
27 mar 19:50
kama: a mógłbyś obliczyć?
27 mar 19:50
morfepl: bez przegięcia, to jest prosty wzór
27 mar 19:51
kama: a=16N/8kg
a=2
jaka ma byc jednosta w wyniku? dobrze jest to rozwiązane?
27 mar 19:53
kama: dobrze, czy nie?
27 mar 19:57
morfepl: dobrze

a jednostka to
Nkg lub
ms2
27 mar 19:58
kama: okej, dzięki ; d
27 mar 19:59