Nieparzystych liczb czterocyfrowych
Natalia: Nieparzystych liczb czterocyfrowych ,w których zapisie wystepuja cyfry liczby 6521 jest
27 mar 19:33
Eta:
kończą się na 1 lub 5
a trzy pierwsze dowolne z czterech
z reguły mnożenia:
4*4*4*2= ....... takich liczb
27 mar 19:37
Natalia: Odpowiedzi A=10 B=12 C=15 D=20
27 mar 19:44
ICSP: a cyfry mogą się powtarzać czy nie?
27 mar 19:45
Natalia: Nic nie ma napisane
27 mar 19:46
ICSP: To w takim razie żadna odpowiedź nie jest poprawna.
27 mar 19:49
Natalia: No ale raczej musi być

!
27 mar 19:52
ICSP: Czy napewno są to liczby czterocyfrowe czy może trzy cyfrowe?
czy cyfry się powtarzają czy się nie powtarzają?
Eta zrobiła dobrze dla twojego polecenia.
27 mar 19:55
Eta:
W takim razie musi być informacja,że cyfry różne!
wtedy będzie:
3*2*1*2= 12
odp: B)
27 mar 19:55
ICSP: Eta a masz chwilkę bo mam zadanie z prawdopodobieństwa i nie daje sobie rady:(
27 mar 19:56
Eta:
Nie wiem czy ja dam radę
27 mar 19:57
MONIKA: ej te zadanie czasami nie pochodzi z arkuszu maturalnego?
27 mar 19:58
Natalia: Dzieki

Nie ma takich informacji:( w poleceniu jest tak jak napisalam
27 mar 19:59
Natalia: Ja mialam na sprawdzianie takie
27 mar 20:00
ICSP: Na stole stoją dwa identyczne koszyki w których znajduje się po 15 jednakowej wielkości
piłeczek. Piłeczki są w kolorze żółtym i czerwonym . W obu koszykach liczba piłeczek żółtych
jest taka sama. Z każdego koszyka losujemy jedną piłeczkę. Ile powinno być w każdym koszyku
piłeczek aby prawdopodobieństwo wylosowania piłeczek różnych kolorów było największe?
27 mar 20:02
MONIKA: aha ok bo ja ostanio miałam identyczne zadanie na maturze probnej
27 mar 20:09